Een fietsongeluk kan een traumatische ervaring zijn waarvan je nooit helemaal zult herstellen. Hoe erg je ook je best doet, hoeveel tijd je er ook insteekt: een beetje kleurverschil op de bumper is bijna niet te voorkomen. Geintje, niet boos worden. Veiligheid is natuurlijk een belangrijke zaak – en daarom is het onderstaande verhaal ook zo belachelijk. Een fietser werd aangereden door een auto en kreeg vervolgens ook nog de rekening voor de autoreparaties.

Volgens de fietser reed de auto zonder te remmen voorbij een stopbord en werd hij zo aangereden. Het gebeurde in Canada. Zijn voet en zijn arm waren gebroken en hij was een flinke tijd uit de running. Zijn fiets was in tweeën gebroken. Alsof dat niet genoeg is, kreeg hij ineens een brief van de verzekeraar van de bestuurder in zijn brievenbus. Hij werd aansprakelijk gesteld voor de schade aan de auto.

De rekening was net geen 3.000 euro

De fietser kreeg een rekening van omgerekend 2.717 euro voor de reparatie van de motorkap en de voorruit van de auto. De fietser zou een onverzekerd voertuig hebben bestuurd op het moment van de aanrijding. De gekke aansprakelijkheid heeft ook weer iets te maken met een lastig verzekeringsstelsel in Canada, waarbij fietsers en voetgangers al snel de Sjaak zijn. Dit meldt de Vancouver Sun, maar dan in andere woorden.

Het verhaal loop gelukkig met een sisser af. Sinds het verhaal van de fietser online verscheen, ontving de bestuurder van de tweewieler een mailtje van de verzekeraar met de mededeling dat ze afzien van de rekening. Laat het een waarschuwing zijn voor alle fietsers. Wederom: geintje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)