Henrik Fisker geeft niet op. Zijn eerste twee bedrijven Fisker Automotive en Fisker Coachbuild ontploften in zijn gezicht, maar hij geeft niet op. Vorige maand tweette hij over een nieuwe Fisker en nu schiet hij de eerste foto’s de wereld in. Je kijkt naar de Fisker Emotion. Driemaal is scheepsrecht!

De Deense ontwerper houdt wel van zweverige namen. Eerst kwam hij met de Karma en nu de Fisker Emotion. Zoals bekend krijgt Henrik’s derde poging vleugeldeuren en is hij volledig elektrisch. De actieradius moet ongeveer 640 kilometer bedragen en hij kan maximaal 260 km/u.

Voor het accupakket gebruikt Fisker grafeen, hierdoor blijven de afmetingen compact en heb je zelfs achterin lekker veel beenruimte. De Emotion bestaat uit koolstofvezel en aluminium om het gewicht laag te houden. Om het Tesla nog wat moeilijker te maken, krijgt de Fisker Emotion ook zelfrijdende systemen.

En kunnen we het nog even hebben over het design? De Emotion is typisch Fisker en heeft veel weg van de VLF Force 1. Maar nog meer lijkt het alsof Henrik Fisker zijn visie op de Tesla Model 3 heeft losgelaten. De daklijn en daarmee de ei-vorm is nagenoeg hetzelfde. De neus is echter een stuk en scherper. Is het de kwaadaardige tweeling van de Tesla Model 3?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie