Meestal wekelijks, soms eens per half jaar, ontvangen we van onze gewaardeerde correspondent Cas Pedaal een nieuwsartikel. Dit artikel is voor de volle 1,00 procent waar, zo wordt ons verzekerd. We zouden het kunnen checken, maar hebben daar meestal geen zin in.

Voorheen duurde het na een verkeersovertreding soms meerdere dagen tot weken voor je een boete ontving. Je zat dan al die tijd in spanning: was dat stoplicht nog oranje of toch al rood? Stond die flitser waarover ik net op de radio hoor er een kwartier geleden ook al? Gelukkig gaat het CJIB, de overheidsinstantie die boetes voor verkeersovertredingen uitserveert, met zijn tijd mee. Vandaag kondigen ze aan dat verkeersboetes voortaan zullen worden bezorgd door flitsbezorgers.

Boetes bezorgd door flitsbezorgers: maximaal efficiënt

‘We wijzen mensen graag zo snel mogelijk op hun fouten’, zegt woordvoerder Connie Harder van het CJIB tegen TopGear. ‘Daarom zochten we een manier om onze paarse enveloppen met zo min mogelijk vertraging op deurmatten af te leveren. Flitsbezorgers blijken de perfecte methode voor het bezorgen van flitsboetes.’ Op de vraag of ze de ironie hiervan inziet, kijkt Harder bedenkelijk.

Bijkomend voordeel is dat de betreffende flitsbezorger ook de boetes voor zijn of haar eigen overtredingen meteen bij zichzelf kan afleveren. ‘Iedereen weet dat flitsbezorgers gemiddeld elke rit 69 verkeersovertredingen begaan’, legt Harder uit. ‘Op deze manier is het voor zo’n koerier mogelijk om een verkeersboete te bezorgen, terug te keren naar het depot en daar meteen meerdere enveloppen voor zichzelf op te pikken – voor de overtredingen die zojuist plaatsvonden. Efficiënter kun je het niet verzinnen’, besluit de woordvoerder met enige trots.

Reacties

  • geer heeft op 28 augustus 2022 geschreven:

    nog even is je flits boete toch nog eerder thuis bezorgd dan dat je zelf thuis bent

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)