Het Australische bedrijf Acusensus werkt aan een mobiele flitspaal die bestuurders die drank of drugs hebben gebruikt, kan identificeren. Voor deze flitser werkt het bedrijf samen met de universiteit van Griffith en het Nationale Bureau voor Verkeersveiligheid. Acusensus maakte eerder ook een flitser die inzittenden zonder gordel en onoplettende bestuurders eruit kan pikken.

Hoe werkt de flitser die dronken bestuurders pakt?

Voor de camera wordt AI-technologie gebruikt. De kunstmatige intelligentie analyseert variabelen als reactiesnelheid, hoe hard de auto rijdt en of de auto slingert. De AI-computer leert nu op de simulator wat de verschillen zijn tussen beschonken en nuchtere bestuurders.

Wanneer de flitser voor dronken bestuurders volleerd is, wordt hij eerst ingezet bij politieauto’s. Later wordt hij zelfstandig langs de weg neergezet en stuurt hij beelden van beschonken bestuurders naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Wanneer dat is, weet Acusensus nu ook nog niet. Mocht de flitser voor dronken bestuurders er komen, dan wil het bedrijf die ook wereldwijd gaan inzetten.

Reacties

  • Theo V heeft op 23 maart 2023 geschreven:

    1 april is dichtbij..

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear