Van alle autobezitters zou je denken dat cabriorijders het meest exhibitionistisch zijn omdat ze graag topless rijden, maar die offroaders kunnen er ook wat van. Ze laten niet alleen graag hun dak thuis, maar als het even meezit graag ook hun deuren. Ford kent duidelijk zijn doelgroep en onthult de nieuwe Ford Bronco Raptor in vol ornaat: zonder deuren en zonder dak. Ook de perfecte auto voor wie bang is voor parkeerdeukjes: de deuren laat je gewoon thuis en de wielkasten zijn toch van kunststof.

Net als bij de Ranger en de F-150 geeft de doopnaam Raptor aan dat het hier gaat om de ruigere en snellere versie. De Ford Bronco Raptor is niet te missen dankzij 37-inch offroadbanden die onderdak krijgen van fors grotere wielkasten. De spoorbreedte nam toe met meer dan 20 centimeter. Nieuwe draagarmen en stevige Fox-dempers zorgen niet alleen voor een relatief zachte landing, ze helpen de Bronco ook over stenen te kruipen. De veerweg is maximaal 35 centimeter.

Makkelijk schoon te maken

Wie ervoor kiest om de deuren thuis te laten (je krijgt ze er altijd gewoon bij als je er eentje koopt), hoeft zich niet druk te maken om de bekleding. De stoelbekleding is deels vinyl en de vloer is bedekt met rubber zodat je de boel makkelijk schoon kunt maken. Verspreid door het interieur vind je oranje accenten die aangeven dat het inderdaad de Raptor is waar je in zit. Mocht je dat even zijn vergeten als je een meter in de lucht hangt.

De specificaties van de Ford Bronco Raptor

De Ford Bronco Raptor biedt diverse GOAT-rijmodi (Goes Over Any Type of Terrain), waaronder een Baja-modus voor maximale snelheden over het onverharde. Het vermogen komt trouwens van een 3,0-liter V6 die ‘meer dan 400 pk’ moet bieden. Definitieve specificaties volgen later. Ook de prijs is nog niet bekend. Overigens zijn we er vrij zeker van dat deze auto niet nieuw in Nederland verkocht gaat worden door Ford.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)