Kijk, zo kan het natuurlijk ook. Geen flauwekul met teasers, maar gewoon laten zien waar het om draait. In dit geval de splinternieuwe Ford C-MAX, de tweede generatie die de toevoeging Focus heeft verloren. En waar zou die auto wellicht kunnen staan? Op de IAA natuurlijk!
 
Heel veel laat Ford er verder nog niet over los, maar wel is duidelijk dat de vormgeving meer naar de S-MAX en de Kuga is getrokken. Oftewel het zogenaamde Kinetic Design. De auto is afgeleid van de Iosis MAX conceptauto die eerder dit jaar in Genève te zien was.
 
Zoals ook bij andere midi-ruimtewagens loopt het dak naar achteren duidelijk af om een meer dynamische uitstraling te krijgen. Technisch is er eveneens nieuws in de C-MAX. Het is de eerste Ford die gebruik maakt van een nieuwe 1,6-liter EcoBoost turbomotor met directe inspuiting. Ook zijn er voorzieningen voor het signaleren van een dode hoek en halfautomatisch inparkeren.
 
Het duurt nog even voordat de C-MAX er komt, ongeveer nog een jaar. Dus is het tonen in Frankfurt toch weer een soort van teaseractie. Eind volgend jaar komt namelijk ook de nieuwe Focus die uiteraard met de C-MAX het nieuwe onderstel deelt.
 

Reacties

Meer van TopGear