Pluk iets uit zijn natuurlijke habitat en het wordt vanzelf speciaal. Van sneeuw in Alaska kijkt niemand op, maar een sneeuwstorm in de Sahara haalt het nieuws. Een pinguïn op de zuidpool is niet heel bijzonder, maar op de noordpool zouden de ijsberen vreemd opkijken van de wandelende vogels in avondkledij.

Hetzelfde geldt voor een Ford Crown Victoria. In Amerika zijn de trouwe werkpaarden net zo bijzonder als een Mercedes E-klasse hier. En wij schrijven geen artikel als er ergens een oude taxiaanse E-klasse te koop staat. Maar ga maar eens op zoek naar een Ford Crown Victoria in Nederland of België. Valt tegen, hè?

Tien miljoen Crown Vics

Je zou verwachten dat er wel meer van alle tien miljoen geproduceerde exemplaren (inclusief de Mercury Grand Marquis en Lincoln Town Car) overgewaaid zijn naar dit continent. Zeker aangezien de taxi’s en politieauto’s beetje bij beetje uitgerangeerd raken. De treurige waarheid is dat veel van de auto’s gewoon compleet opgebruikt zijn.

Daarom is deze veiling voor een Ford Crown Victoria-taxi een buitenkansje. Hij staat vlak bij de Nederlandse grens in België. De yellow cab deed zijn rondes in Florida en reed volgens de teller slechts 100.000 mijlen – zo’n 160.000 kilometer. Gezien de staat van de auto zou je daar zomaar een nulletje achter kunnen plakken. Maar dat is precies waarom dit zo’n tof ding is: patina en karakter.

Wat kost de Ford Crown Victoria-taxi?

Deze Ford Crown Victoria-taxi komt uit 2006 en doet het met een 4,6-liter V8 die zo’n 250 pk produceert (of produceerde). Het hoogste bod staat nu net boven de 1.000 euro en de veiling duurt nog tien dagen. BVA durft ook geen indicatie te geven: ‘wat een gek ervoor geeft’, zeggen ze.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear