Inderdaad, wen er maar aan, want deze Ford Edge gaat (in grote lijnen dan) ook onze kant op komen. Dit mag dan een concept heten, Ford kennende zal het uiteindelijke productiemodel niet al te veel afwijken. Denk de opzichtigste toestanden, met name in het interieur, weg en dan heb je 'm.

Het is inderdaad een knots van een auto met een behoorlijk Amerikaans voorkomen, maar hij gaat volgens de recentste Ford-filosofie dan ook de hele wereld over in plaats van voor elke markt aangepast te worden. En dan maakt het niet zo heel veel uit dat er een klein landje aan de Atlantische kust van West-Europa schijnt te zijn waar ze niet zo veel op hebben met grote glimmende chroomgrilles.

De Edge zit in het gamma boven de Kuga – daaronder komt nog de EcoSport en dan is het SUV-plaatje van Ford helemaal compleet. Over motoren is nog niets bekend, maar ga er gerust van uit dat je het hele EcoBoost-spul zult kunnen bestellen. Met uitzondering van de 1.0, mogen we aannemen; hoewel dat krachtpatsertje zo ongeveer alles aan lijkt te kunnen, is zo'n klomp Edge wellicht toch wat te hoog gegrepen.

Op één feature van de Edge verheugen we ons stiekem al een klein beetje: het ding schijnt automatisch te kunnen inparkeren – zonder dat je zelf in de auto zit. Stel je voor: je zet hem lekker dubbel, stapt uit, drukt op een knop op de afstandsbediening en meneer The Edge zoekt het zelf lekker verder uit. Da's pas écht With Or Without You. Cool!

 

Reacties

Meer van TopGear