Je bent wellicht bekend met het werk van Jim en Mike Ring. Ze zijn de eigenaren van Ringbrothers. Berucht en beroemd zijn ze om het toevoegen van koolstofvezel en vermogen aan het beste en het gekste dat Amerika te bieden heeft. Bijvoorbeeld een camper met 900 pk. Of deze Frankensteineske Ford F-100 pick-up, die meteen onze aandacht trok. De ‘Clem 101’ is het resultaat van een wilde nacht tussen een Crown Victoria op leeftijd en een nieuwe Mustang. Op een oude fiets moet je het leren.

Het begon allemaal toen de broers een verwaarloosde truck uit 1954 zagen. Ze gaven hem de make-over die hij verdiende. Toen ze aan het project begonnen waren, zagen ze ook een versie uit 1956 te koop staan die net ietsjes netter was. Zul je net zien.

Dus ze pakten van beide auto’s de beste onderdelen en maakten er een pick-up van. Kenners zullen de kleine details herkennen. De grille komt bijvoorbeeld uit 1954 en de cabine uit 1956.

Wat is er allemaal aan de Ford F-100 veranderd?

De wielbasis is ook verlengd met 17 centimeter dankzij het subframe van de eerder genoemde Crown Vic. Ze voegden bovendien drie centimeter breedte toe, zodat de HRE Vintage Series-wielen ook konden schuilen voor de regen.

Een moderne Ford Mustang doneerde zijn hart aan het niet-zo-monster van Frankenstein. De 5,0-liter V8 produceert 420 pk, dat via een vierstrapsautomaat naar de achterwielen gaat.

Neem ook even de tijd om de details van het interieur tot je te nemen. De binnenkant is simplistisch, met nostalgisch knoppenwerk en prachtige materialen. De laadbak is afgewerkt met kersenhout.

Je kunt het wel raden: wij willen er eentje.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie