Tipje: pleeg geen misdaden in de Verenigde Staten, want straks word je gekneveld in de laadbak van een van deze mastodonten gesmeten.

Natuurlijk zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je überhaupt geen stap verkeerd wilt zetten in de VS; iets met gewapende agenten en straffen die al snel de hier gebruikelijke 48 uur schoffelen overschaduwen. Nu heeft de Amerikaanse lange arm echter een nieuw machtsmiddel tot zijn beschikking: deze angstaanjagende Ford F-150.

De truck wordt geleverd met Fords 'Special Service Vehicle Package' en is uit te rusten met achter- of vierwielaandrijving. Politiekorpsen kunnen kiezen tussen een monsterlijke 5,0-liter V8 of een iets minder intimiderende 3,5-liter EcoBoost V6. Ford beweert dat je met geen van beide motoren 'ooit een gebrek aan kracht zult hebben'. Dat geloven we graag.

Er zijn nog andere leuke extra's: dankzij een high-output dynamo raakt de accu niet meteen leeg als je je knipper- en zwaailichten even aan laat staan, en met de gemakkelijk schoon te vegen stoelen is het een stuk vlotter opruimen na een, eh, rotzooiige arrestatie.

Mocht je commissaris de F-150 overigens niks vinden, dan heeft Ford in de VS nog meer speciale politievoertuigen in de aanbieding. Zoals een volledig aangepaste Transit voor het vervoer van gevaarlijke gevangenen. 'Onze line-up is afgestemd op de unieke eisen van overheidsinstanties', zegt Fords police vehicle engineer Arie Groeneveld. 'Onze F-150 Special Service Vehicle staat in lijn met de rest van ons aanbod.'

We moeten er wel even bij vermelden dat de hond op bovenstaande foto niet bij de aanschafprijs is inbegrepen. Hij schijnt niet eens op de optielijst te staan. Dat valt dan weer een beetje tegen.

Reacties

Meer van TopGear