De Audi RS 6 en de Mercedes-AMG E 63 S kun je gerust supercars met een flinke bagageruimte noemen. Maar wat nou als je écht grote spullen moet vervoeren? Of je hebt een Ikea-verslaving? Of je hebt een bloedhekel hebt aan één van je vijf kinderen? Of een van je vrienden laat zich kenmerken door een slechte persoonlijke hygiëne? En wat nou als je in een bijzonder heuvelachtig gebied woont – de binnenstad bijvoorbeeld?

Dan voldoet een Duitse powerstationwagen niet. Nee, dan kun je beter gaan voor een Ford F-150 Shelby met 760 pk (750 bhp). Of 799 pk in dit geval (staat op het kenteken en in de advertentie). Dan is er niet veel wat je nog tegenhoudt of wat je niet kunt meenemen. Qua wegligging komt de Ford F-150 Shelby misschien niet helemaal mee, maar als het gaat om brute kracht boezemt hij de bovenstaande Duitsers angst in. Truck yeah!.

Shelby plaatst de 5,0-liter V8 met supercharger uit de Mustang in de Ford F-150, plakt er een stel compensatiestrepen op en gooit een woordenboek aan letters (‘shelby’ en ‘supercharged’ x10) op de pick-up. Als je Amerika moest omschrijven in één pick-up, was het deze creatie. En heel eerlijk: met een tankpas zouden wij hier best in rondrijden. Alleen de prijs is even slikken; net geen 130.000 euro zónder BPM.

Reacties

 • Klaas heeft op 3 januari 2018 geschreven:

  Goed voor het milieu ook Net als die nep truckies van brouwer transport

  • roy heeft op 10 juni 2019 geschreven:

   ecoboost jonguh

   Reageer
  Reageer
 • Arian heeft op 3 januari 2018 geschreven:

  Yes!!!!!!!!!!!!!!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear