Als er eerst materiaal uitlekt en een merk een paar dagen later zelf met de informatie komt, is het altijd de vraag of dat verband met elkaar houdt. In ieder geval doet Ford nu niet meer geheimzinnig over de facelift van de S-MAX en Galaxy. Oh ja, die waren we al bijna vergeten!
 
In het begin was vooral de S-MAX zeer populair, maar nu er door economie en milieu bijna een ban zit op grote auto’s, zal Ford alle zeilen moeten bijzetten om de komende tijd nog serieuze aantallen te halen.
 
Het front van beide ‘people movers’ wordt flink herzien bij de S-MAX vooral in de stijl van de nieuwe Fiesta. Vooral bij de S-MAX verandert ook het achteraanzicht. Motorische wijzigingen betreffen de nieuwe 2 liter Ecoboost turbomotor van 203 pk en een vernieuwde 140 pk versie van de 2.0 TDCi. De dieseltopper wordt de krachtige 163 pk variant, die niet eerder werd geleverd.
 
De drie genoemde motoren kunnen worden geleverd met de PowerShift transmissie met dubbele koppeling, de Ecoboost turbomotor met directe inspuiting krijgt ‘m zelfs standaard. Detailwijzigingen aan interieur en uitrusting maken de wijzigingen compleet. Primeur: in januari op de salon van Brussel. Oh ja, die waren we ook al bijna vergeten!

Reacties

Meer van TopGear