Een Ford Granada met Koenigsegg-V8 en 2.000 pk. We hebben letterlijk twee seconden nagedacht over deze titel, en toch is het de spannendste die je vandaag zult lezen. Dit soort dwaze ideeën maken deze wereld een betere plek. De creatie komt uit de hersenpan van Joel Olzen. In 2008 besloot hij dat de 600 pk sterke Cosworth-motor niet voldeed aan zijn eisen.

De Noor klopte aan bij een bedrijfje in Italië. Hetzelfde bedrijfje leverde ook motoren aan een bepaalde kleine Zweedse autobouwer. Jep: hij kocht dezelfde 4,7-liter V8 die je ook in een Koenigsegg CCX vindt. Hij knoopte er twee giga-turbo’s aan vast voor een vermogen van 2.000 pk aan de krukas.

Sleeper

De voorophanging komt van een Ford GT40 (replica), de achterophanging van een Ford Mustang uit 2003 en de remmen van een Porsche 911 GT2. En ondanks het zeer extensieve knutselwerk, ziet de Granada er zo goed als standaard uit. Een subtiele modificatie is de koolstofvezel achterspoiler. De kentekenplaten zeggen niet voor niets ‘Zzz Zzz’: het is een sleeper.

Topsnelheid: 370+ km/u

Het interieur behield ook zijn originele lijnen, maar kreeg een rolkooi, een paar platen koolstofvezel en moderne meetapparatuur. Allemaal geen overbodige luxe als je nagaat dat deze Ford Granada een topsnelheid boven de 370 km/u heeft.

Video:Ford Granada met Koenigsegg-V8 en 2.000 pk

Reacties

  • Frod heeft op 25 januari 2018 geschreven:

    Wat een k.t video, plaats dan niets gvd

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear