Ford lijkt haar kruid voor dit jaar wat betreft nieuwe productiemodellen wel verschoten te hebben. Maar gelukkig wordt vanuit de ontwikkelingsafdeling in Europa wel naar de toekomst gekeken. En hoe die eruit gaat zien, kunnen we voorzichtig afleiden uit de Iosis Max.
 
Een gifgroene vijfdeurs met een bijzondere manier om de achterklep te openen zal niet direct in deze vorm in productie gaan. Wel zullen bepaalde details uit het design worden overgenomen op de volgende generatie Focus en C-MAX.
 
Belangrijker voor de nabije toekomst is de techniek van de Iosis Max. Onder de kap ligt namelijk een volledig nieuwe motor, een zogenaamde Ecoboost krachtbron. De 1,6-liter motor levert met turbo maar liefst 180 pk en past natuurlijk keurig in het streven tot downsizing.
 
Volgend jaar al zal deze motor in verschillende vermogensvarianten in meerdere Ford-modellen geleverd gaan worden. Ook gaat het merk werk maken van een Start & Stop techniek en de gerobotiseerde Power Shift transmissies in combinatie met deze Ecoboost krachtbron.

Reacties

Meer van TopGear