Twee jaar geleden presenteerde Ford op de Salon van Parijs de iosis X-concept, met de plechtige belofte om op basis van dit studiemodel binnen twee jaar een complete nieuwe auto te ontwikkelen.

Die belofte zegt Ford te hebben gehouden, want in september wordt tijdens de IAA in Frankfurt de Kuga wereldkundig gemaakt. Voorafgaand aan de presentatie geeft Ford alvast een klein voorproefje in de vorm van een foto. Veel technische informatie wordt er echter niet gegeven. Voorlopig weten we alleen dat de Kuga in het Duitse Saarlouis geproduceerd gaat worden, in dezelfde fabriek waar ook de C-MAX van de band rolt.

Verder staat de Kuga op het zogenoemde C1-platform van Ford. Auto’s als de Ford Focus en de C-MAX, maar ook de Land Rover Freelander, Mazda 3, Volvo S40 en V50 zijn op dezelfde leest geschoeid. Hoezo, de Kuga een compleet nieuwe auto?  Onder de motorkap van de Kuga komen we straks waarschijnlijk 1,6 en 2,0 liter benzinemotoren tegen, en ongetwijfeld kiest Ford ook voor de bekende Duratorq dieselmotoren met een inhoud van 1,8 en 2,0 liter. En zou de 225 pk sterke 2,5 liter benzinemotor van de Focus ST ook aan de Kuga voorbehouden zijn? Of zijn we nu aan het dagdromen?

Reacties

Meer van TopGear