Ford wijzigt voor modeljaar 2011 het hart van de Mustang GT. De V8 wordt opgeboord naar een inhoud van 5,0 liter. Leuk. Maar het wordt nog veel mooier met de Mustang BOSS 302R. Beetje jammer dat deze ‘baas in huis’ uitsluitend voor het circuit is bedoeld.
 
Het vermogen is identiek aan de straatversie. Ford perst uit de vijfliter achtcilinder 412 pk, maar zet overbodige zaken bij het grof vuil. Dat heeft uiteraard effect op het gewicht. In positieve zin. Een handgeschakelde zesbak, rolkooi, racekuipjes, een circuitafstemming en Brembo-stopppers zijn bij de prijs inbegrepen. De BOSS 302R wordt in een beperkte oplage van 50 stuks gebouwd en kost omgerekend een kleine 55 mille.
 
Speciaal voor de Grand-Am series bouwt Ford nog eens vijf BOSS 302R1 Mustangs. In deze versie heeft de coureur wel wat meer power onder de rechtervoet, dankzij een getunede motor, een speciaal koelsysteem en nog veel meer upgrades aan de hard- en software. Hoeveel vermogen deze strikt gelimiteerde opper-BOSS levert, is nog niet bekend.

Reacties

Meer van TopGear