Als je in een woeste zap-furie per ongeluk twee seconden langs een Amerikaanse autoprogramma kwam, heb je gegarandeerd het woord ‘Boss’ of ‘Mach 1’ langs horen komen. En als echte autoliefhebber weet je dan direct waar dit over gaat.

De Boss 302, Boss 429 en de Mach 1 zijn het natte-dromen-voer voor Mustang-malloten (in positieve zin, het allitereert gewoon lekker). De potente pony’s zijn extreem gewild. We hopen voor je dat je de Ford Mustang Mach 1 de mooiste van het stel vindt, want die zijn nog enigszins te betalen in de States.

Voor de Mustang Boss 429 betaal je ten minste twee ton en met wat pech vier ton. Mensen willen dus veel betalen (of in ieder geval veel vragen) voor de zeldzame performance-Mustangs. Door de toegenomen waarde durven veel mensen er ook niet meer in te rijden. Zonde. Een mooie kans om een nieuwe markt open te breken: herproducties.

Herproductie van de Ford Mustang Boss en Mach 1

Het Amerikaanse Classic Recreations heeft van Ford fiat gekregen (lekker verwarrend, hè? Doen we expres) om herproducties te maken van de Ford Mustang Boss 429, Boss 302 en de Mach 1. De koets zal een exacte kopie zijn van de iconische auto’s uit 1969 en de techniek komt uit deze tijd.

De Ford Mustang Boss 429-herproductie krijgt een motor die sterk lijkt op de originele 429-motor, met wat moderne updates. Voor de andere auto’s kun je kiezen uit een gloednieuwe Ford V8 of een gereviseerde ‘small block V8’. Een 302, voor de kenner.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar voor andere Mustangs van Classic Recreations betaal je ten minste 145.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear