We vertellen je waar Eleanor te koop staat. Je kunt bieden. Je kunt iets anders doen. Als je maar binnen 60 seconden weg bent. In België staat op dit moment een Ford Mustang GT500 ‘Eleanor’ voor het grijpen. Tot en met 10 januari kun je bieden op een van de bekendste filmauto’s aller tijden.

De (remake van) Gone in 60 Seconds maakte Eleanor onsterfelijk. De Mustang was de laatste van de 48 voertuigen die binnen enkele dagen weggeboeft moest worden. Het publiek viel direct voor de aangepakte Mustang Fastback en wereldwijd schoten replica’s als paddenstoelen uit de grond.

Deze replica voldoet aan alle uiterlijke kenmerken en is opgenomen in het ‘Eleanor World Registery’. Specificaties ontbreken (of zijn onleesbaar op de foto), maar als de GT500-transformatie compleet is, ligt er een 7,0-liter V8 voorin. Het vermogen ligt standaard rond de 365 pk. Op het identificatieplaatje staat (nog) 4.700 cc motorinhoud. Maakt ook allemaal niets uit. Deze auto koop je voor zijn uitstraling.

Wat kost de Ford Mustang GT500 ‘Eleanor’?

Het hoogste bod staat na 26 biedingen al op 31.000 euro en de veiling loopt nog wel even door. Dus neem een snoekduik en spring tussen de kussens van het bankstel. Je gaat elke cent nodig hebben.

Reacties

  • mark heeft op 19 december 2017 geschreven:

    Dit is niet het model van de remake. Dat is een 67 mustang en deze is zo te zien van 65 of 66.
    Dat is voor mij toch wel een tegenvaller. Het 67 model is uiteraard een sik dikker.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear