Wil je een restomod die geen, eh, Porsche 911 is? Dan heb je geluk. Als je 230.000 tot 350.000 euro hebt, tenminste. Kleinigheidje.

De Britse supercar-dealer en soms autotuner Clive Sutton biedt deze Ford Mustang GT500CS aan met een onheilig aantal supercharger-pk’s. Geen onderdeel blijft ongerestaureerd, ongewijzigd of onaangepast.

De body van een Ford Mustang uit 1967 wordt volledig gestript en als een kip op het spit rondgedraaid voor een 360-graden restauratie. Oude panelen verdwijnen en het geheel krijgt een kleurtje uit het 2018-pallet. Al zullen ze voor genoeg geld vast het 1967-pallet afstoffen voor je. Of de kleuren uit Peppa Pig.

Geen Chroom

Ford Mustang GT500CS volgt de trend van anti-chroom. Alle ooit-spiegelende oppervlaktes zijn nu satijn-zwart. Achter het het knappe smoelwerk schuilt een 5,4-liter V8 met nieuwe zuigers en dikkere nokkenassen. Een supercharger zorgt voor een output van 530 pk.

Een gelimiteerd slipdifferentieel bindt de achterwielen aan elkaar. Volgens Sutton plaatsten ze een moderne handbak, al biedt ie maar vijf versnellingen om vooruit te gaan. Verder heb je remschijven rondom en stuurbekrachtiging.

Moderne features

Binnenin vind je Nappa-leer en een modern navigatiesysteem met Apple CarPlay. De meest recente Mustang doneerde zijn luie tractiecontrole, Line Lock en airconditioning. Zoals je ‘m hier ziet, kost de Ford Mustang GT500CS 285.000 euro voor eventuele belastingen. Een flinke smak geld, maar alsnog de helft van wat een Porsche 911 na een Singer-behandeling kost.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)