Schokkend nieuws vanuit Amerika: Ford komt met een hybrideversie van de Mustang, F-150 en Transit. Ook komen er twee elektrische politieauto’s, plus een volledig elektrische SUV met 480 kilometer actieradius. Dit alles staat op het programma voor 2020, behalve de Transit; die komt al in 2019.

De Ford Mustang Hybrid heeft volgens de autobouwer V8-achtig vermogen. Goed opletten dus: hij krijgt geen V8. Gezien de V6 naar grote waarschijnlijkheid het veld moet ruimen, krijgt de hybride musclecar volgens dat aftreksommetje een viercilinder. Maar misschien ook niet. Wie zal het zeggen? Hoe dan ook: jammer dat ze niet zes jaar eerder kwamen met een plug-in hybride, dan reed nu half Nederland in een Mustang met lage bijtelling. De Ford Mustang Hybrid zal er aanvankelijk alleen zijn voor de inwoners van Amerika. De Ford Transit Custom plug-in hybride komt in ieder geval wel naar Europa. Goed voor ondernemers en zo.

Ford kondigde ook plannen aan om 670 miljoen euro te investeren in de uitbreiding van de fabriek in Flat Rock, Michigan, zodat hier autonome en elektrische auto’s geproduceerd kunnen worden. Waaronder dus de stekker-Mustang en de Lincoln Continental. Door de uitbreiding worden 700 nieuwe banen gecreëerd. Is Donald Trump ook weer blij.

Reacties

 • UltimateLF heeft op 3 januari 2017 geschreven:

  HAHAHAHA! Maar dat gaat zomaar niet!! We hebben nu Donald Trump aan de macht.
  Die zal binnenkort korte metten maken met die ordinaire groene lobby’s en hun waanzin.
  Dus de auto-industrie wordt op een gegeven moment verlost van die ideologie en de belachelijke milieu-eisen!

  HIJ KOMT NIET!! DAT MAG NIET!!! Een hybride 4cilinder diesel-911 is al onterend genoeg. Laat een musclecar een musclecar blijven!!! Die 2.3 4 pitter is al een stap te ver!!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear