Met z’n 547 pk was ie al niet misselijk, die Shelby GT500. Maar toen Ford lucht kreeg van de plannen van concurrent Chevrolet om een Camaro ZL1 te lanceren, konden ze nou eenmaal niet lijdzaam toezien hoe ze qua bruut vermogen finaal voorbijgestreefd werden.

Dit zijn alvast een paar plaatjes van de Mustang Shelby GT500 voor modeljaar 2013. Hij krijgt een supercharged V8 van niet 5,4, maar 5,8 liter, met 659 pk en 813 Nm. Zeshonderdnegenenvijftig bandensmeltende pk’s! Dat is, voor de goede orde, slechts 1 pk minder dan een Ferrari Enzo. De topsnelheid van de nieuwe Shelby is dan ook een abnormale 320 km/u. Allemachtig.

Om al deze buitenaardse kracht in het gareel te kunnen houden, heeft Ford het volgende gedaan: niets. Maar gelukkig kun je wel een optioneel Performance Pack bestellen, dat zorgt voor een Torsen sperdifferentieel en een paar instelbare Bilstein schokdempers. Kun je net even iets harder de bocht in duiken voor je met een hoop gegil en gegier in een blauwe rookwolk achterstevoren een weiland in gelanceerd wordt. Maar hé: hij ziet er wel gaaf uit, en hij maakt vast een onovertroffen mooi geluid. Hebben!

Reacties

Meer van TopGear