Vreemd eigenlijk, dat Ford na al die jaren nog geen passend antwoord heeft op de Dodge Challenger Hellcat. Want in de wereld van de musclecars komt het, net als bijvoorbeeld bij Duitse powersedans, gewoon neer op een ordinair potje ver plassen. Zijn ze normaal bijzonder goed in, met al die liters frisdrank.

Hoe dan ook – Ford lijkt nu eindelijk tegengas te gaan geven. De nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 krijgt rond de 750 pk, zo’n 30 pk meer dan de helse poes. Dat blijkt uit gelekte diagrammen van de motor die TTAC in handen heeft. Een 5,2-liter V8 met forse supercharger zorgt voor een topsnelheid van minimaal 322 km/u. Per omwenteling van de compressor verdwijnt er 2,6 liter lucht in de motor. Op de foto zie je trouwens nog de bestaande Super Snake.

Uit de documenten destilleert TTAC ook dat de Ford Mustang Shelby GT500 de nieuwe tientraps automaat krijgt toebedeeld. Om de boel tot bedaren te brengen, monteert Ford koolstof-keramisch remspul. De North American International Auto Show begint eind volgende week. Met een beetje geluk zien we ‘m daar, inclusief specificaties. Tot die tijd moet je het doen met de ook al behoorlijk spectaculaire Mustang GT350R; of met een Ford F-150 Shelby met 799 pk.

 

Reacties

  • Rob heeft op 16 oktober 2018 geschreven:

    Ik vind het fantastisch maar heb een punt en wat Kevin schreef is waar. De pk’s vliegen om je oren maar tis zo raar dat er gemiddeld snelheid kan worden behaald van 300 kilometer per uur. Zevenhonderd pk en max 300 kilometer dat is zooo raar omdat dat ding minimaal 350 of hoger moet halen. Ik had vroeger in mijn mustang 6.9 literblok en 400 pk onbegrensd en hij reed ver over de driehonderd. Ik kon niet volledig doortrappen omdat mijn tank leeg was. Er ging 60 liter in en voordat hij op topsnelheid was was mijn tank leeg.

    Reageer
  • kevin heeft op 3 januari 2018 geschreven:

    wanneer stoppen ze in de usa eens met die eindige pk wedstrijd eerst de hellcat toen de demon en div rappe corvettes en camaro’s (zl1) (zr1) dan kunnen henry ford en carroll shelby (beiden al lang niet meer onder ons) niet achterblijven en het mag gezegd worden dat hij best rap is maar zal dit ook van de lijn komen tegen het gm geweld?????? ik ben beschikbaar hoor om ze allemaal eens te testen

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)