Het blijft een beetje jammer dat benzine hier zo duur is, belastingen hier zo hoog zijn en de boeren hier nog altijd niet eten wat ze niet kennen. Anders hadden we hier namelijk heel veel spotgoedkope supercars als de Ford Mustang Shelby GT500 rondrijden.

De Shelby was vorig jaar al volledig nieuw, maar aangezien de ‘normale’ Mustang net een verse, moderne V8 heeft gekregen kon het topmodel natuurlijk niet achterblijven. De GT500 wordt nu dan ook aangedreven door een nieuwe aluminium V8, gebaseerd op de motor uit de Ford GT, met 5,4 liter inhoud en uiteraard een supercharger. Cijfertjes? 557 pk, 691 Nm en een gewicht dat bijna 50 kg lager uitkomt dan zijn voorganger. Volgens Ford gaat hiermee ook het verbruik omlaag, maar dat is natuurlijk vooral waar op papier.

Ook nieuw: het SVT Performance Package, dat bestaat uit stijvere veren, een hogere overbrenging op de achteras en lichtere velgen met speciale Goodyear Eagle-banden. Op een circuitje van 3,7 km is de nieuwe Shelby hiermee zo’n drie seconden sneller dan het model van vorig jaar. Verder onderging de auto nog wat kleine verbeteringen, zoals betere isolatie om weggeluid te verdringen. Zodat je de motor weer beter kunt horen. Geweldig toch?

Nog steeds een heerlijke auto dus, die Shelby GT500, en nog steeds krijgen wij ‘m niet. Mooi balen.

Reacties

Meer van TopGear