Als je in Amerika te hard rijdt of een bank overvalt, word je al sinds jaar en dag achtervolgd door grote waggelende sedans die driftend door de bochten gieren en je genadeloos van de weg beuken. Op dit moment zijn dit vooral Ford Crown Victoria’s, maar die auto is inmiddels zo oud dat de mensen die ‘m bouwen hun pensioengerechtigde leeftijd allang voorbij zijn.

Tijd voor een vervanger dus, alleen zag Ford er weinig brood meer in om zo’n auto ook in hun showrooms te zetten. De oplossing: een speciaal overheidsvoertuig op basis van de burger-Taurus. Zijn extreem stoere naam: de Police Interceptor.

Speciaal voor de SEMA tuningshow in Las Vegas heeft Ford nu de Stealth onthuld, een versie waarvoor je je spontaan bij de politieacademie zou inschrijven. Onder de kap vind je een 3,5-liter twinturbo V6 met 365 pk. Een verlaagd onderstel, 22-inch wielen en vooral heel veel zwart glas zorgt ervoor dat je wel vijf keer nadenkt voor je je gaspedaal intrapt, want hiermee wil je het niet aan de stok krijgen.

In Engeland hebben ze nog hun BMW’s, maar hier in Nederland beginnen we ons inmiddels wel erg achtergesteld te voelen. Weg met die Volvo stationwagons, waar is tijd van de ultracoole rijks-911 gebleven?

Reacties

Meer van TopGear