Sportief gekibbel tussen automerken, daar kun je ons altijd wel voor wakker maken. Als BMW weer een plaagstootje uitdeelt naar Mercedes, of andersom. Maar ook nieuwkomer Tesla mocht al snel rekenen op een gebbetje links en rechts. Zo werd Elon Musk door de baas van Ford in 2018 al op de hak genomen over de productiecapaciteit. Een jaar later sloeg Tesla terug door een Ford F-150 een potje touwtrekken te laten verliezen tegen een Cybertruck.

Of dit een oprechte behulpzame actie is van Ford of gewoon een sneertje richting Tesla, daar zullen we waarschijnlijk nooit achter komen. De eigenaren van de nieuwe Ford F-150 Lightning vatten het in ieder geval wel op als een kleine dis. Bij de nieuwe volledig elektrische pick-up krijgen de Amerikaanse klanten een stekker die gebruikt kan worden om Tesla’s op te laden met de stroom van hun Ford. Alsof ze willen zeggen: ‘Tesla’s vallen toch wel stil, ga ze maar helpen’.

Een stekker speciaal voor Tesla

Op het doosje staat specifiek ‘past op alle voertuigen van Tesla’. Op een forum voor Lightning-eigenaren wordt al gepraat over bumperstickers met ‘Tesla Rescue Squad’. Net als bijvoorbeeld de nieuwe EV’s van Hyundai en Kia kunnen de elektrische pick-ups van Ford twee kanten op laden. De stroom die in hun accu’s zit, hoeven ze niet zelf te gebruiken: ze kunnen ook wat kWh’s doneren aan andere elektrische voertuigen. Tesla’s dus, in dit geval.

Een andere uitleg is dat de meeste EV’s met de stekker van de Ford opgeladen kunnen worden en dat Tesla’s een verloopje nodig hebben. Het zou dan niet specifiek een sneer zijn, maar gewoon een noodzaak. Maar zoals we wel vaker zeggen: een goed verhaal moet je niet verpesten met feiten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)