Vind je het zonde dat je wasmachine niet genoeg draait thuis? Koop dan deze lijpe Ford uit 1932 met een Ferrari-V8. De schone onderbroeken zullen niet aan te slepen zijn. Alsof een Ferrari-motor in een geëvolueerde huifkar niet eng genoeg is, schroefde de eigenaar er nog twee turbo’s op. Hij schat dat het vermogen rond de 950 pk ligt. Op het gewicht van een skelter. Wat kan er misgaan?

Achter de trommelremmen verstopt de doortrapte bouwer een setje schijfremmen met remklauwen. De logica ontgaat ons, maar remmen gaat deze Ford uit 1932 godzijdank prima af. En als dat faalt, is de auto voorzien van een rolkooi, kuipstoelen en vijfpuntsgordels. De Ferrari-motor komt uit 1989 en meet 3 liter. De twee turbo’s van Turbonetics blazen het vermogen op naar een geschatte 950 pk.

De advertentie laat het een en ander aan de verbeelding over. Zo mist de aandrijfas van de versnellingsbak naar het differentieel. Ook zien we niet hoe de lucht van de turbo’s naar het inlaatspruitstuk gaat. Als toppunt ontbreken er een aantal wielbouten. Onmisbare dingen die je wel verwacht als je 250.000 dollar (237.000 euro) neergooit voor een bouwprojectje. Want ja, dat kost ie. Waar koop je een Ford van een kwart miljoen? Gewoon op Craigslist (mirror).

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear