Op de autobeurs van Guangzhau toont Ford de Verve. Deze kleine gezinsauto is het tweede concept in de Verve-serie. Het eerste driedeursmodel werd al in september op de autobeurs van Frankfurt geïntroduceerd. Voor het derde en laatste Verve-concept moeten we wachten op de North American International Auto Show in Detroit, januari volgend jaar.
 
Allebei de Verve-concepts zijn ontworpen door het Europese designteam. ’Met de Verve-concepts laten wij voor het eerst zien welke ideeën bijdragen tot het dynamische design van de nieuwe generatie kleine auto’s. Als conceptauto zijn zij volstrekt nieuw en innovatief, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wanneer onze klanten de uiteindelijke productieversies zien, zij verbaasd zullen zijn hoe expressief en innovatief zij zijn qua design en voorzieningen.’ Dat zegt Martin Smith, Executive Director of Design bij Ford of Europe.
 
Afgezien van de kleur die je doet denken aan een teletubbie slaat Ford volgens ons een goede weg in met dit concept. De vorm oogt sportief door de mooie lijnen en de voorkant met forse gril misstaat niet. Maar helaas, zoals vrijwel alle modellen op de Chinese beurs, is deze auto voorlopig alleen bestemd voor de Aziatische markt.

Reacties

Meer van TopGear