Iemand die een elektrische Mustang-SUV bedenkt, dat kan geen autoliefhebber zijn. Maar dan heb je het fout. Ontmoet Darren Palmer, de man die Ford moet begeleiden richting de productie van volledig elektrische auto’s. Vorige week ontving hij de sleutels van zijn nieuwe Shelby GT350R.

Geen rust

Palmer is net klaar met het maken van plannen voor de volgende generatie Mustang. Maar zijn welverdiende rust, die pakt hij niet. In plaats daarvan gaat hij direct door met het werken aan veel stillere dingen, die je aan het stopcontact kunt hangen. Vreemde keuze? Volgens Palmer niet: ‘De nieuwe generatie elektrische voertuigen is net zo opwindend – alleen anders. Anders kan goed zijn. Heel goed.’

Nu is dat natuurlijk precies iets wat een ontwerper van elektrische auto’s zou zeggen. Maar het is duidelijk dat Palmer de Mustang nog niet is vergeten. Kijk maar eens goed naar de teaser van de nieuwe plug-in SUV van Ford. Daarop is duidelijk te zien dat de auto achterlichten gaat krijgen die geïnspireerd zijn op die van de Mustang.

Full circle

Natuurlijk zouden we het nóg leuker vinden als er een krachtpatser van een V8 in de SUV werd gezet. Maar het is wel gaaf dat Palmer parallellen tussen zijn projecten weet te trekken. ‘Mijn betrokkenheid bij de Mustang komt tot een volle cirkel, nu we steeds dichter bij de lancering van onze elektrische SUV komen’, zegt hij. ‘Ik kan niet wachten om er eentje naast mijn GT350R te zetten.’

Hot or not?

Het zal uiteraard nog wel even duren voordat de SUV van Ford af is. Maar wat denk jij: is het stylen van een plug-in SUV op deze manier een soort heiligschennis tegenover Mustang? Of loop je juist wel warm voor een elektrische hoogzitter met wat muscle car-DNA?

 

Reacties

  • jan luttik heeft op 21 september 2018 geschreven:

    goed idee alles wat mustang is is een goed idee en mooi

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear