In oktober van vorig jaar maakte de Duitse overheid bekend dat er in 2030 één miljoen laadpalen in Duitsland moeten zijn. Daarvoor is 6,3 miljard euro vrijgemaakt. Het lijkt erop dat dat er meer zijn dan ze kwijt kunnen. In het Duitse stadje Herne ging het mis. Op de plaats waar de laadpaal is geplaatst, geldt een parkeerverbod. De foto hierboven is trouwens ter referentie.

Het Duitse WDR meldt dat het bord naast de laadpaal aangeeft dat je de eerste helft van de maand slechts drie minuten mag parkeren naast de paal én je mag de auto niet verlaten. Je passagier moet dus via het raam de laadkabel inpluggen. Bovendien moet de nood wel heel hoog zijn, moet je met drie minuten laden genoegen nemen.

Daarnaast zou de paal te dicht op het kruispunt staan, volgens de Duitse omroep. Dus ook in de andere helft van de maand waar je wel mag parkeren, is het geen handige locatie voor de paal. De gemeente gaat het probleem zo snel mogelijk verhelpen. Tot die tijd staat de laadpaal uit onder het motto ‘laad maar’. Of nee, ‘laat maar’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear