Als je de berichten op het internet volgt, zou je bovenop je vakantiegeld nog gevarengeld moeten krijgen. De buitenlandse snelwegen zijn een slangenkuil van oplichters en gevaren. Gelukkig zijn vrijwel alle oplichtpraktijken te voorkomen als je goed oplet en je gezonde verstand gebruikt. De Franse politie waarschuwt nu voor de ‘Italiaanse diefstal’, die ook goed te voorkomen is.

De zwendelaars laten lucht uit een van hun banden lopen en zette hun meest hulpeloze blik op. Ze wachten dan tot een andere automobilist ze komt helpen met het verwisselen van het wiel. Terwijl de behulpzame goedzak gehurkt bij het wiel zit om de lekke band onder de auto te halen, glipt de boef de auto in van de helper om daar telefoons of portemonnees te jatten.

Laat deze truc je er niet van weerhouden andere mensen te helpen, maar wees waakzaam. Als je stopt langs de weg voor iemand anders, zet dan altijd je auto op slot als je uitstapt. Dit geldt ook als iemand bij een kruispunt van zijn fiets valt, dan kan er zomaar iemand in de bosjes aan het wachten zijn om achter het stuur te springen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)