Onze vaste correspondent Cas Pedaal heeft aan den lijve ondervonden dat je niet áltijd straffeloos een agent een verwensing naar zijn hoofd mag slingeren. Inmiddels is hij weer op vrije voeten en heeft hij zijn wekelijkse artikel weer ingeleverd. Zoals altijd: helemaal gecheckt en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

‘Ik heb mijn sticker met “official CJIB-sponsor” weer van m’n achterklep getrokken’, zegt Frits Meester resoluut. Hij is boos omdat het ministerie van Justitie en Veiligheid volgend jaar de verkeersboetes met nog eens 10 procent wil verhogen. ‘Dit doen ze alleen om de staatskas te spekken. Ik noem ze altijd “de roverheid”. Schrijf je dat wel op? Is een leuk grapje’, dringt Frits Meester aan.

‘Dit is al de tweede keer dat ze de boetes verhogen, en het leven is al duur genoeg. Daarom ga ik uit protest géén snelheidsboetes meer rijden totdat het plan van de baan is. En ik roep iedereen op uit protest zich netjes aan de snelheid te houden. Want wist je dat 100 procent van de snelheidsboetes in Nederland wordt gereden door hardrijders? Dit gaat ze een hoop geld kosten’, meent Frits.

‘En als iedereen vandaag stopt met het scoren van verkeersboetes, dan kost dat de overheid meer dan 600 miljoen euro per jaar. Dan krabbelen ze binnen no-time terug. We zullen eens zien hoe blij ze zijn als iedereen zich in Nederland plots netjes aan de regels houdt. Pas als ze de plannen voor 2024 bijstellen, ga ik weer te hard rijden’, zegt Frits.

Meer satire lezen?

Advertentie

Reacties

 • Edtax heeft op 7 mei 2023 geschreven:

  Minder boetes, dan verhogen ze het toch gewoon.

  Reageer
 • Advanced heeft op 7 mei 2023 geschreven:

  Precies wat de overheid wil , iedereen netjes aan de verkeersregels laten houden. Nu bij elk vergeten aanzetten van de richtingaanwijzer ook nog beboeten , lost het begrotingstekort zeer snel op

  • Dick heeft op 7 mei 2023 geschreven:

   Daar ben ik het helemaal mee eens.
   Tijd voor een actiegroep “Stop de Roverheid”
   Vanaf nu 30 /50 in de bebouwde kom en 60/80 op de provinciale wegen en 100/120 op de snelweg😉👍👍👍

   • Jacco heeft op 9 mei 2023 geschreven:

    Daarom dat nu in een paar auto’s een nieuw systeem getest word dat live monitord hoe het verkeersgedrag is. Wat voor gevolgen dit voor privacy en boetes heeft is echter nog niet bekend

    Reageer
   • Get a life heeft op 7 mei 2023 geschreven:

    Iedereen die het woord “roverheid” gebruikt, is te triest om serieus te nemen.

    • Overbelasting heeft op 29 mei 2023 geschreven:

     Roverheid is een goed woord voor een overheid die inmiddels al meer dan 1000.000.000 euro binnen harkt aan parkeergeld. Een overheid die er voor heeft gezorgd dat je voor een paar uur parkeren al snel 1/4 van een netto modaal daginkomen kwijt bent. Een overheid die ons zelfs laat betalen voor het niet rijden met de auto. En het zal alleen nog maar erger worden.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie