Het is een stad en een gemeente in Zwitserland. Veel mensen gaan het liefst in het weekend naar Kloten. Het kan doordeweeks, maar dat doe je meestal alleen in je studententijd. Anders gaat het in de weg zitten van je carrière. En als je slim bent, zorg je dat er iemand anders rijdt.

Wil je weten wat voor weer het daar is? Typ dan gewoon in Google: ‘Kloten weer’. Vorige keer dat wij er waren was het warm en plakkerig. Het is niet enkel een toeristische plek, veel mensen hebben daar gewoon een Kloten-baan. Vermoedelijk groeit het toerisme nog en voor je het weet gaat heel de wereld naar de Kloten. Bijvoorbeeld mensen uit Zweden. Ze hoeven slechts een vliegtuig in te stappen en voor ze het weten staan ze met hun Zweed-poten in Kloten.

Wat ons opviel bij ons bezoekje aan de stad waren de prachtige bloemen. De Kloten-violen zijn daar erg in trek. Hoe ga je naar erheen? Dat verschilt van persoon tot persoon. Bij de ene gaat het sneller dan de andere. Het is in ieder geval zo’n 800 kilometer rijden vanuit Nederland. Ongeveer 8 uurtjes als je de route volgt. Als je van het padje raakt, duurt het wellicht langer. Dus: ga dit weekend eens lekker naar de Kloten.

Foto: Abderitestatos

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie