De Franse PSA Group, eigenaar van Citroën en Peugeot, wil Opel annexeren. Weten de Duitsers ook eens hoe dat voelt. Bloomberg is er zeker van dat we binnenkort Fransstereotypische grappen kunnen gaan maken over Opel. Iets met soepele vering en desastreuze elektrische systemen. Die dan wel direct zeer grondig kapot gaan.

Opel is op dit moment nog in bezit van General Motors. Volgens expert George Calliers is het volkomen logisch dat GM van het merk af wil ‘omdat het al in geen jaren geld heeft opgeleverd’. Onduidelijk is waarom Peugeot in het bezit wil komen van Opel: ‘De aankoop geeft ze [Peugeot] productiecapaciteit in Duitsland, een van de duurste landen om auto’s te produceren en zou leiden tot overcapaciteit’.

Als de aankoop doorgaat krijgt PSA Group een Europees marktaandeel van 16 procent in handen. Het zou in een klap de op één na grootste autoproducent op ons continent worden, na Volkswagen. Inmiddels heeft een woordvoerder van Peugeot bevestigd dat er overnamegesprekken gevoerd worden.

Is dit nieuws Blitz bij heldere hemel? Opel heeft een zwak voor Franse merken. Kijk maar naar de Renault Trafic en de Opel Vivaro. De laatste tijd is het nét iets te gezellig tussen Opel en PSA, en werd het eerste liefdeskindje zelfs al geboren in de vorm van de Crossland X. Die deelt het platform met de Peugeot 2008. En nu wordt het dus binnenkort Facebook Official.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)