Liberty Walk is (of was, inmiddels) een van de meest unieke tuners van deze planeet. Ze zetten graag de zaag in wielkasten van dure auto’s om er daarna enorme wielkasten op te popnagelen. Vervolgens laten ze de ophanging zo dicht mogelijk naar de grond zakken, zodat je niet eens meer je pink tussen de sideskirt en de grond kunt krijgen. En dan hopen dat het allemaal vrijloopt.

We gingen even langs om hallo te zeggen bij het hoofdkantoor van Liberty Walk in Nagoya – een paar uur west van Tokyo. En om eerlijk te zijn: het zien van zoveel Instagram-beroemdheden op één plek, voelde nogal surrealistisch aan. Het bezoek liet ook blijken dat Liberty Walk niet zomaar een supercar-werkplaats is. Het is een plek waar je het enthousiasme voelt en waar je meer verborgen schatten kunt vinden dan een piraat met een metaaldetector.

Hoe groot is het hoofdkantoor van Liberty Walk?

Er zijn drie gebouwen en één opslag hangaar. De Liberty Walk-campus is een oase aan Japanse auto-cultuur. Er zijn kleine schaalmodellen die ongelooflijk duur zijn (6.000 euro per stuk), een hipster-café (met Murcielago-meubilair) en heel veel motoren. In de galerij hierboven kun alle wilde creaties bekijken. Laat ons weten welke jij in je huiskamer zou willen. Deze auto’s laat je namelijk niet zomaar in een donkere garage staan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)