Heb jij nog een oude Game Boy liggen in de hoop dat je hem ooit voor grof geld kunt verkopen? Volgens Nintendo hebben ze destijds meer dan 43 miljoen exemplaren van alleen al de SP verkocht. Kleine kans dus dat ie écht geld waard wordt. Misschien kun je je Game Boy Advance beter (tijdelijk) weer in gebruik nemen. Bijvoorbeeld als schermpje in de auto voor het toerental of de turbodruk.

De kit om je oude Game Boy Advance te gebruiken als schermpje in de auto is helaas niet meer nieuw te krijgen, maar met een beetje geluk kun je er nog wel eentje op de kop tikken op de bekende verkoopwebsites. Je moet dan even zoeken op de term ‘TurboXS DTEC’. Je hebt verschillende soorten, waarbij de instapper alleen data weergeeft.

Je auto tunen met een Game Boy

Er waren ook uitgebreidere setjes waarbij je met de Game Boy zelfs de turbodruk kon aanpassen en verschillende maps kon uploaden naar de ECU. Dat klinkt voor nu vrij omslachtig, maar twintig jaar geleden waren er nog geen smartphones. Tegenwoordig koop je voor een paar piek een OBD-dongel en lees je de auto zelf uit.

Als je de auto weer parkeert, kun je de kabeltjes uit de Game Boy trekken en Mario Kart onderin duwen om de Nintendo weer in te zetten als gameconsole. Hieronder zie je hoe je de Game Boy als schermpje kunt gebruiken in de auto.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear