Sommigen zullen het een beetje te veel van het goede vinden, maar de GAZ 3409 Bobr (wat zoveel wil zeggen als ‘bever’, maar dan in het Russisch) is werkelijk waar de perfecte antipode annex oplossing voor de saaie gezinsauto die je nu hebt – dat stomme ding op wielen.

Omritje maken?

Als je het leuk vindt om naar de Jumbo te rijden door werkelijk ieder willekeurig terrein, in een voertuig dat in staat is om zowel de apocalyps als het verkeer in de Amsterdamse grachtengordel te weerstaan, dan is de GAZ 3409 precies de, eh, tank voor jou. Hij is ontworpen om mensen en spullen door de meest extreme gebieden te loodsen – waaronder ook sneeuw, moerassen, zand en uiterwaarden – en hij redt zich bovendien in het water, waar hij zich drijvende houdt doordat de rupsbanden ‘m blijven voortstuwen. De Bobr kan zichzelf – en jou – redden in iedere temperatuur en situatie, van -50°C tot +50°C. Je stuurt in feite door af te remmen – de ene rupsband houdt in terwijl de ander z’n aandrijving behoudt – en een bescheiden uitstoot (relatief dan) plus een beperkte spoorbreedte betekenen dat de 3409 handig is in gebruik, klein, en makkelijk te parkeren, terwijl ie mechanisch zo in elkaar is gezet dat ie de rit naar je werk wel zal overleven.

Wat kan de GAZ 3409 Bobr?

Snel is de Gaz niet: 75 km/u op de weg en 5 km/u op het water is toch een beetje sloom. Maar veel moderne handigheden heeft ie wel: led-koplampen, achteruitrijcamera’s en elk navigatiesysteem dat je maar wilt – de Bobr wordt geleverd zoals jij dat wenst. Op maat gemaakt. De rubberen rupsbanden betekenen dat de Bobr legaal is op de openbare weg, ook op asfalt. Er bestaat ook een luxe, geheel in leer uitgedoste versie. Die heet de Urbis.

Dus twijfel je nog over een leuke auto voor je gezin, waarmee je overal kan rijden, genoeg ruimte heeft en er super gaaf uitziet? Dan kun je met de GAZ 3409 Bobr die twijfel aan de kant schuiven.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)