Internet, dit is jullie kans om geschiedenis te schrijven. De nieuwste SUV van het Chinese merk Geely heeft een Engelse naam nodig en jij mag kiezen. In het thuisland heet de auto ‘Bin Yue’, maar dat bekt niet lekker voor de internationale markt. Daarom plaatst Geely een oproep op Facebook met de vraag om met suggesties te komen voor een nieuwe naam.

De leuke maar tikkeltje naïeve zet van Geely is de de kans voor de Geely McGeelyface om te schitteren. Behalve dat het overduidelijk de beste naam is voor een SUV, is het een ode aan Boaty McBoatface – de beste naam voor een schip die er nooit kwam. Daarom moet Geely McGeelyface gebeuren. Doe het voor de democratie.

Wat is Boaty McBoatface?

Twee jaar geleden moest een Engels schip ook een naam krijgen. Er werd een verkiezen op poten gezet en het internet koos massaal voor Boaty McBoatface, nadat radiopresentator James Hand de naam voorstelde. De winnaar was duidelijk, maar helaas kozen de shipbouwers toch voor een andere naam: de RRS Sir David Attenborough.

De naam Boaty McBoatface ging naar een klein onderzeeërtje. Een poedelprijsje. Een belediging voor de internetdemocratie. Wat is de volgende stap? Censuur? Propaganda? Sta op voor je rechten. Stem Geely McGeelyface.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)