Sla een woordenboek open en ga naar het woord adembenemend. Een plaatje van Zagato ga je niet tegenkomen, want een woordenboek heeft geen plaatjes. Maar áls meneer Van Dale besluit plaatjes toe te voegen, is de Aston Martin Vanquish Zagato Speedster een uitstekend voorbeeld.

De wonderschone Zagato heeft een prijskaartje van om en nabij de 1 miljoen euro. Niet voor iedereen dus. Geen geld voor een Zagato? Geef het dan gewoon op. Je loopt toch ook niet trots rond met sneakers van Adadas of Bayran-zonnebril?

Eigenwijs? Oké, dan heeft de Japanse tuner Ducks-Garden iets leuks voor je. De RHT Nightingale is een Mazda MX-5 NC met Italiaanse invloeden. De tuner keek ongetwijfeld met een schuin oog naar Zagato voor de achterkant. De voorkant toont wat Fiat 124 Spider-DNA, maar tegelijkertijd ook iets van een oude Dodge Challenger. Hoe de hardtop nog inklapt met de fastback-achtige haaienvinnen, kunnen wij niet bevatten.

Wat kost de ombouw?

Omgerekend kost de hele ombouw zo’n 10.500 euro. In Japan, welteverstaan. Moet je wel even je eigen MX-5 NC aanleveren. Dat kost je minimaal 6.000 euro. Misschien toch nog éventjes doorsparen voor een MX-5 ND. Óf nog langer doorsparen voor een Zagato.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie