Stel je voor dat een ijverig kamerlid een wetsvoorstel indient waarin staat dat elk gezin in Nederland slechts één fiets mag hebben. Of een voorstel dat verbiedt om oranje kleren te dragen in het openbaar bij sportevenementen. Kansloos, toch? Zo kansloos was ook het voorstel voor een maximumsnelheid op Duitse snelweg.

De Duitse partij ‘Die Grünen’ (met ongeveer 10 procent van de zetels) kwam precies met zo’n voorstel. Vanaf 1 januari zou het gedaan zijn met de vrijheid op de Autobahn. Ook wilden ze op meer plekken een snelheid van 30 km/u. Dit om de uitstoot te beperken en de veiligheid te bevorderen. Gelukkig was het voorstel zo kansloos als van te voren al werd verwacht.

Slechts 126 parlementsleden stemden positief op het voorstel voor een maximumsnelheid op de Duitse snelweg. Een overweldigende 498 parlementsleden stemden tegen. De lange strook nationale trots krijg je niet zomaar klein. En dat is maar goed ook, want uit diverse onderzoeken blijkt dat een snelheidslimiet voor de uitstoot zeer weinig uitmaakt.

Reacties

  • Seb Vettelfan5 heeft op 21 oktober 2019 geschreven:

    GERECHTIGHEID!!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear