Een paar jaar geleden introduceerde Genovation een volledig elektrische Corvette C6 met de naam GXE. Hiermee zette het Amerikaanse bedrijf het wereldrecord voor snelste straatlegale elektrische auto ter wereld. De GXE haalde 330 km/u. En nu is Genovation terug met een nieuwe auto – een oude naam. De nieuwste GXE moet het bestaande record breken met een snelheid van 355 kilometer per uur.

Om deze snelheid aan te tikken krijgt de Genovation GXE meer dan 800 pk en 950 Nm koppel. Het vermogen gaat via een handbak met zeven versnellingen of een flipperautomaat, afhankelijk van de keuze van de klant. Een versnellingsbak in een EV, dat zie je niet veel. En dat is waarschijnlijk ook de reden dat de GXE zulke hoge snelheden bereikt. Als je durft, gaat de Genovation GXE in minder dan 3 seconden naar de 100 km/u. De actieradius is bij normaal gebruik zo’n 280 kilometer.

Genovation bouwt slechts 75 exemplaren en elke klant mag zelf de kleur kiezen. Anders is het net alsof je een Corvette rijdt. Wat ergens ook zo is, want Genovation heeft niet eens de moeite genomen dat Corvette-logo even van de neus te wrikken. Of het zat gewoon enorm goed vast.

Genovation monteert nog Brembo-remmen, koolstofvezel wielen en een alcantara interieur. Check hieronder hoe de oude Genovation GXE het record voor snelste elektrische auto breekt.

Genovation GXE: snelste elektrische auto ter wereld

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)