Weet je wat vervelend is? Urenlang opgesloten zitten in een knusse metalen kooi terwijl je naar de onnoemelijke rotherrie van een ander moet luisteren. Slechte muziek of irritant zap-gedrag kan een fijne rit grondig verpesten.

De knappe koppen bij Hyundai, die waarschijnlijk Gangnam Style net iets te vaak gehoord hebben, komen daarom met gescheiden geluidszones. Separated Sound Zone (SSZ) stelt elke passagier in staat zijn eigen audio te kiezen, of het nu muziek is of een telefoongesprek. Een slapend kind achterin heeft geen last van de muziek voorin.

Hoe werkt Separated Sound Zone?

De cabine zit ramvol speakers. Een deel van de speakers werkt zoals je verwacht van een speaker: er komt geluid uit. Een ander deel van de speakers zendt negatieve geluidsgolven uit. Deze geluidsgolven heffen het geluid van de andere geluidszondes op. Je hebt de techniek vaker gezien onder de noemer noise cancelling.

Wanneer komt de techniek?

Hyundai werkt al sinds 2014 aan de techniek. Dat is tevens het jaar dat All About That Bass van Meghan Trainor uitkwam. Dat kan geen toeval zijn. Over twee jaar verwacht Hyundai dat de techniek productieklaar is.

Gescheiden geluidszones van Hyundai

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear