We gaven dit advies al eerder, maar het is letterlijk van levensbelang om het nog maar eens aan te kaarten: steel geen auto’s in Zuid-Afrika. Daar sturen ze gewoon een beveiligingsbedrijf op je af, en die hebben wel iets meer middelen dan ‘de juiste instelling’ en een ‘hartig woordje’. Hier zie je hoe een motorrijder van een beveiligingsbedrijf zijn pistool trekt en al rijdend op de verdachte schiet. We weten het niet helemaal zeker, maar zo te horen schiet er ook iemand vanuit de assisterende helikopter.

De boef rijdt in een Nissan 1400 Bakkie, die in Zuid-Afrika ook wel de ‘kanniedood’ wordt genoemd. Zie het een beetje als de Toyota Hilux uit die regio. Er is vast een harde werker die zijn autootje flink mist, maar om nou met een helikopter, twee auto’s en een schietgrage motorrijder de achtervolging in te zetten, lijkt wat overdreven. Iemand krijgt in ieder geval zijn Nissan terug met extra luchtgaten en een deuk in de deur – lekker dan.

Vanaf de zijlijn snappen we sowieso niet waarom die Ford Focus ST de Nissan niet gewoon een duw geeft – zo stabiel liggen die bedrijfsautootjes niet op de weg. Bovendien is er nogal een kans dat de kogels van de motorrijder omstanders raken. Check de video van de gestolen auto in Zuid-Afrika hieronder.

Beveiligers halen gestolen auto in Zuid-Afrika terug

Advertentie

Reacties

  • Thomas heeft op 30 juni 2021 geschreven:

    Was een paar weken geleden ook al op dumpert

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie