‘Ik breng hem in de avond terug’, riep de bestuurder bij de Porsche-dealer toen hij deze zwarte Porsche Cayenne Coupé meekreeg voor een proefrit. ‘Maar ik zeg niet welke avond’, mompelde hij nog onverstaanbaar na. Of hij hield zijn vingers gekruist achter zijn rug. De perfecte misdaad.

Onzin, natuurlijk. Wat de intenties van de bestuurder van deze Porsche Cayenne Coupé bij zijn proefrit waren, is niet helemaal bekend. Zeker is dat de geleende auto 50 minuten na sluitingstijd nog niet terug was bij de Porsche-dealer. De politie werd ingeschakeld.

De politie vond de Cayenne in Apeldoorn, ongetwijfeld na niet al te veel speurwerk. Vrijwel alle moderne Porsches zijn permanent verbonden met het internet en binnen enkele seconden op te sporen. De verdachte is door de politie aangehouden, dus vermoedelijk had de bestuurder snode plannen.

Een blik op de voorraad van de dealer leert dat het hier gaat om een Cayenne Coupé van 130.000 euro of 154.000 euro, afhankelijk van de motorisering. Of zoals alle landelijke kranten het noemen: peperduur (google maar eens op ‘peperdure’, kun je lachen). Als de intentie werkelijk was om de auto te stelen, gaat het hier om een niet al te snuggere dief.

Foto: Landelijke Eenheid Noord-Oost

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)