Wat nou als Rockstar-eindbaas Sam Houser zich een avond Bruce Almighty waant en op elke smeekbede of gerucht een volmondig ‘ja’ antwoordt? Hoe zou GTA 6 er dan uitzien? Er zou dan een hoop gekkigheid mogelijk zijn, maar bovenal zou de kaart gigantisch zijn. Onder aan deze pagina zie je de gedroomde kaart voor GTA 6 die werd opgesteld door een fan.

Eerst even je referentiekader opfrissen. YouTuber TheyCallMeConor liep in elke GTA van de ene kant van de kaart naar de andere en hield de tijd bij. In GTA 3 ben je nét geen kwartier onderweg, en in Vice City ben je 13 minuten zoet. Om van de ene naar de andere kant in San Andreas te lopen ben je 1 uur en 36 minuten bezig. Liberty City van GTA 4 kromp iets en klokt 1 uur en 5 minuten. GTA 5 is het grootst: het kost je 2 uur en 21 minuten om over te steken.

De kaart voor GTA 6 van Reddit-gebruiker Megahurst combineert Los Santos, Las Venturas, San Fierro, Liberty City én Vice City tot één kaart. Deze kaart zou met de auto al een uur kosten om over te steken, daar zijn we zeker van. Vliegtuigen, treinen en boten hebben ineens veel meer toegevoegde waarde. De nieuwe generatie consoles komt heel binnenkort, dus qua hardware zou dit het uitgelezen moment zijn om met de giga-kaart te komen in GTA 6.

Is de kaart voor GTA 6 realistisch?

De kaart is gemaakt door een fan en is niet gebaseerd op informatie vanuit Rockstar. Het ligt wel in de lijn der verwachting dat de kaart van GTA 6 een stuk groter is dan die van GTA 5. We zouden ook niet uitsluiten dat de kaart wat kleiner begint, en daarna groter wordt met updates of betaalde content. Wees er maar zeker van dat Rockstar het nieuwste deel ook maximaal wil uitmelken, en met het uitbrengen van nieuwe stukken land kunnen ze dat lang volhouden.

Een van de grootste werelden in een autogerelateerde game van dit moment vind je in The Crew 2. In de miniatuurversie van de Verenigde Staten kost het zo’n 40 minuten om met de auto (dus niet te voet!) van oost naar west te rijden. En dat is een game voor de huidige generatie consoles. Voor de PlayStation 5 komt GTA 5 ook nog een keer uit, maar dan gratis. Voordat ze die game maximaal hebben uitgeknepen, zijn we wel een tijdje verder. Genoeg tijd dus voor Rockstar om deze enorme kaart voor GTA 6 te ontwikkelen.

Gigantische kaart van een fan

Imagine Garbage Truck Drop Offs… from r/gtaonline

Reacties

  • Aad heeft op 24 juli 2020 geschreven:

    Euro Truck Simulator 2 is een véél grotere kaart.

    Reageer
  • trystan heeft op 22 juli 2020 geschreven:

    Leuk

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear