Anno 2020 is het natuurlijk een vies onderwerp: auto’s. Maar je kent ons, we schuwen een beetje provocatie nooit. Daarom gaan we het voor de verandering eens hebben over auto’s, en met name wat je eventueel op de achterbank uitspookt. En in het specifiek een, eh, diepgaand gesprek.

Want misschien woon je nog thuis, heb je dunne muren, een uitgebreide bucketlist of ben je simpelweg gewoon heel flexibel. De vraag is alleen: mag je wettelijk gezien in de auto ‘een beschuitje eten’? We gaan er eventjes van uit dat je stilstaat. Rijdend (verwarrend, inderdaad) raden we het af.

Overigens gaat het niet per se om de auto, maar meer om de plek waar de auto staat. In een afgesloten garagebox mag je uiteraard prima een Neuteboompje doen. Het wordt echter illegaler wanneer je het doet op een plek waar andere mensen het kunnen zien.

Dan spreekt de wet over een ‘schennis van de eerbaarheid’. Je kunt artikel 239 en 240 in het Wetboek van Strafrecht zelf even opzoeken, maar het komt erop neer dat je op openbare plekken niet te veel van jezelf moet laten zien. Doe je dat wel, dan staat daar maximaal drie maanden cel of een geldboete op.

Dus als je een afgelegen plek uitkiest, waar je in principe geen pottenkijkers (deze mogen jullie zelf inkoppen) zult treffen, dan mag je daar doen wat je in GTA al oefende om je levenspunten te herstellen.

Reacties

  • Charlamagne heeft op 5 oktober 2020 geschreven:

    Zou wel moeten kunnen. Ik heb dat echt meerdere keren gedaan (met mijn huidige vriendin) met de genoemde redenen: “we woonden allebei toen thuisnederlaag daarbij waren de muren te dun.”

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear