Goedkoop auto chippen doe je via AliExpress

Puur ramptoerisme: een vermogenstoename van 35 procent voor minder dan 2 euro

Goedkoop auto chippen
Goedkoop auto chippen

Goedkoop je auto chippen met een OBD2-plug van AliExpress is als een shot tequila nemen op de vrijdag- of zaterdagavond. Het klinkt in het moment als een goed idee, maar het eindigt altijd in tranen – vooral de volgende dag. Waarom we dit artikel dan toch online plaatsen? Ramptoerisme, hilariteit en kans op leedvermaak. Net als tequila.

Voor minder dan 2 euro ben jij de trotse eigenaar van een Nitro Plug & Drive OBD2 Performance Chip Tuning Box. Klik het kastje in de OBD2-poort – die elke moderne auto heeft – en rij minimaal 200 kilometer zodat het ding zich kan inleren. Na de leerperiode zorgt de chip voor 35 procent meer power en 25 procent meer koppel, volgens de verpakking.

Goedkoop auto chippen voor 2 euro, misschien geen goed idee

Je motor is een bonk metaal waarin per minuut duizenden exact getimede explosies plaatsvinden om andere metalen delen die tot op de micrometer precies passen in hoog tempo te laten bewegen. Alles is nauwsluitend ontwikkeld om tientallen keren om de aarde te kunnen rijden. Dus, wat kan er in hemelsnaam misgaan als je goedkoop je auto gaat chippen via AliExpress?

Normaal gesproken kun je willekeurige troep op AliExpress bestellen onder het credo ‘ach, voor dit geld maakt het niet uit als het een miskoop is’. Maar in dit geval kan het vrij terminaal uitpakken voor je motor. Als een motor te arm loopt of te vroeg ontsteekt, kan er serieuze schade ontstaan.

Voor de duidelijkheid: we raden het ten zeerste af om via AliExpress goedkoop je auto te chippen. Mocht je nog een (turbo-)auto hebben die aan het einde van z’n Latijn is – en binnenkort naar de sloop moet – geef dan zeker toe aan je nieuwsgierigheid en laat ons weten hoe het afloopt. Rij even langs het kantoor – als je het haalt.

Reacties
  1. Frank zegt op 24 april 2019 om 11:41:

    Hij doet niks . puur show
    Er is al eens een topic over geweest iemand die hem heeft onderzocht en er zit een hele grote weerstand tussen de communicatie
    En de lampjes die knipperen is alsof hij wat doet maar is in werkelijkheid nep

  2. ed zegt op 24 april 2019 om 00:00:

    Ook ooit gekocht via Wish, 2 types. Beide getest, en inderdaad. Zowel verbruik als bankrekening Wish gingen er op vooruit.

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws