Goedkoop je auto chippen met een OBD2-plug van AliExpress is als een shot tequila nemen op de vrijdag- of zaterdagavond. Het klinkt in het moment als een goed idee, maar het eindigt altijd in tranen – vooral de volgende dag. Waarom we dit artikel dan toch online plaatsen? Ramptoerisme, hilariteit en kans op leedvermaak. Net als tequila.

Voor minder dan 2 euro ben jij de trotse eigenaar van een Nitro Plug & Drive OBD2 Performance Chip Tuning Box. Klik het kastje in de OBD2-poort – die elke moderne auto heeft – en rij minimaal 200 kilometer zodat het ding zich kan inleren. Na de leerperiode zorgt de chip voor 35 procent meer power en 25 procent meer koppel, volgens de verpakking.

Goedkoop auto chippen voor 2 euro, misschien geen goed idee

Je motor is een bonk metaal waarin per minuut duizenden exact getimede explosies plaatsvinden om andere metalen delen die tot op de micrometer precies passen in hoog tempo te laten bewegen. Alles is nauwsluitend ontwikkeld om tientallen keren om de aarde te kunnen rijden. Dus, wat kan er in hemelsnaam misgaan als je goedkoop je auto gaat chippen via AliExpress?

Normaal gesproken kun je willekeurige troep op AliExpress bestellen onder het credo ‘ach, voor dit geld maakt het niet uit als het een miskoop is’. Maar in dit geval kan het vrij terminaal uitpakken voor je motor. Als een motor te arm loopt of te vroeg ontsteekt, kan er serieuze schade ontstaan.

Maar werkt de Nitro OBD2-chip van AliExpress dan?

Grondig onderzoek was niet nodig. Tik ‘Nitro OBD2’ in op YouTube en je krijgt tientallen video’s van mensen die de nieuwsgierigheid niet konden onderdrukken. De conclusie bij elke video? Er gebeurt gewoon niets. In de OBD-stekker zit een lampje dat gaat branden, en dat is precies alles.

Reacties

 • Edp heeft op 6 september 2020 geschreven:

  Probeer nu ook die fuel saver van hun uit die je op de sigaretten aansteker zet 🤣🤣🤣

  Reageer
 • Frank heeft op 24 april 2019 geschreven:

  Hij doet niks . puur show
  Er is al eens een topic over geweest iemand die hem heeft onderzocht en er zit een hele grote weerstand tussen de communicatie
  En de lampjes die knipperen is alsof hij wat doet maar is in werkelijkheid nep

  Reageer
 • ed heeft op 24 april 2019 geschreven:

  Ook ooit gekocht via Wish, 2 types. Beide getest, en inderdaad. Zowel verbruik als bankrekening Wish gingen er op vooruit.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear