Het leuke van werken op een autoredactie is dat je onder werktijd verkoopsites mag afspeuren naar mooie koopjes. Zo vroegen we ons af wat inmiddels de goedkoopste Audi R8 van Nederland was. Toen kwamen we dit exemplaar tegen: een Audi R8 met meer dan twee ton op de teller, van de eerste eigenaar. Daar moet wel een bijzonder verhaal achter zitten, toch? We zochten contact met Goedman Automotive in Boskoop, waar de auto te koop staat. Het verhaal stelt niet teleur, al zit er een ruw randje aan.

In 2009 neemt een Nederlandse ondernemer de sleutels van zijn gloednieuwe Audi R8 in ontvangst, en ongetwijfeld een goede fles wijn of minstens een mooie bos bloemen. Inmiddels zijn we anno 2020 redelijk aan de aanwezigheid van de R8 gewend, maar destijds was de sportauto verantwoordelijk van 90 procent van alle verrekte nekspieren. Als smartphones met camera’s toen een ding waren, was dit de meest gefotografeerde auto van die tijd. Wie in 2009 al bewust met auto’s bezig was, weet nog goed wat voor bizarre verschijning de Audi was.

De lak is donkergrijs, de zogenoemde side-blades zilverkleurig en het interieur is zwart. De achtcilinder komt naast zijn Audi A8 in de garage te staan, waarmee in één klap een zeer degelijke ‘twee-auto-garage’ wordt gecreëerd. De Audi R8 is een goed gemanierde supercar, eentje die er niet op uit is om op kamikazale wijze zichzelf met jou erbij de greppel in te slippen, ondanks zijn 420 pk. Dat maakte deze R8 de perfecte supercar voor dagelijks vervoer, en zo is hij ook ingezet.

De eerste eigenaar gebruikte de Audi R8 om van A naar B te rijden, en de auto had nog een belangrijk doel: hij moest mensen blij maken. Daarom ging de eigenaar ermee naar autoshows, evenementen, en ritten voor liefdadigheidsinstellingen. Wie het kenteken zoekt op Google, komt veel foto’s tegen van de R8 bij allerlei locaties. Helaas eindigt het verhaal van deze R8 niet met een ritje naar de dealer en een inruilvoorstel voor een nieuwe Audi R8.

De eigenaar wordt ernstig ziek en komt in 2017 te overlijden. Hij liet een vrouw en een dochter achter, die de Audi R8 nog een tijdje hielden. Uiteindelijk ging de vrouw naar de Audi-dealer toe met de vraag of zij de auto wilden kopen, maar een Audi R8 met twee ton op de teller, die zouden ze niet goed kunnen verkopen. Daarom verwees de dealer de vrouw door naar Goedman Automotive. Zij mochten de R8 kopen, op de voorwaarde dat ze de auto eerst twee jaar bewaarden.

het goede werk voortzetten

In die twee jaar zette Goedman de Audi R8 in voor hetzelfde doel als de oorspronkelijke eigenaar; mensen blij maken. Belangstellenden mochten een rondje mee rijden en de auto werd ingezet voor liefdadigheidsritten en evenementen. Nu is de tijd gekomen om de supercar te verkopen. De eerste generatie Audi R8 was al steeds betaalbaarder aan het worden, en met deze kilometerstand is het de goedkoopste Audi R8 van Nederland, en waarschijnlijk de R8 met de meeste ervaring van Nederland.

De Audi R8 met 203.570 kilometer ervaring kost 37.995 euro, wat ongeveer zoveel is als een Polo GTI met wat leuke opties en in alle gevallen minder dan een Golf GTI. Over de onderhoudskosten gaan we ons niet uitlaten, want we weten wel beter dan een mooi verhaal te verpesten met feiten. Het liefst ziet Goedman de auto naar een echte liefhebber gaan, die de auto ook in zal zetten om vreugde te verspreiden.

Advertentie

Reacties

 • Rob heeft op 22 juni 2020 geschreven:

  Bijzonder mooi verhaal! Ik hoop dat ie bij een nieuwe eigenaar terecht komt die hem (af en toe) voor goede doelen inzet. Ik heb er zelf ook een en laat regelmatig anderen ervan genieten. Mijn R8 is van 2008 en heeft een “iets” hogere km-stand (nu 306.000 en er komen dagelijks km bij) en is niet te koop 😎.

  Reageer
 • Mischa heeft op 22 juni 2020 geschreven:

  Mooi verhaal, en zou mooi zijn als de auto goed wordt ingezet.
  Ik wil best elk weekend mensen blij maken als ik er de rest van de week in mag rijden.
  Zie reactie graag tegemoet:-)

  Reageer
 • Stijn heeft op 22 juni 2020 geschreven:

  Dit verhaal zorgde al voor een glimlach op mijn gezicht. Hopelijk zal de auto nog vele mooie momenten opleveren voor alle liefhebbers

  Reageer
 • Michiel Hildering heeft op 21 juni 2020 geschreven:

  mooi stukje maar hij laat een vrouw ,dochter, zoon en nog een dochter achter wel leuk om zo te lezen geeft toch wel aan dat het hem gelukt is om anderen blij te maken

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie