Goedkoopste benzine ter wereld vind je in Venezuela

Hoeveel liter voor één euro, denk je? Mis

Foto('s): Ondrej Trnak / UnsplashNissan Skyline GT-R Tankstation
Nissan Skyline GT-R Tankstation

De benzineprijzen in Nederland kwakkelen rustig omlaag: een volle tank benzine of diesel is in tijden niet zo goedkoop geweest. Maar zelfs met een flinke daling in prijs staan we nog met gemak boven aan de lijst van de hoogste benzineprijzen ter wereld – samen met Hong Kong, Monaco en IJsland. Je moet een flink stuk rijden voordat het echt veel goedkoper wordt. De goedkoopste benzine ter wereld vind je in landen als Koeweit, Angola, Soedan en Iran.

Maar veruit de goedkoopste benzine ter wereld tap je in Venezuela. De bevolking beschouwt de praktisch gratis benzine als een soort geboorterecht, zo meldt Bloomberg. De kleinste munt in omloop zou daar al genoeg zijn voor een volle tank. Dat wordt een nog sterker verhaal als je bedenkt dat de Venezolaanse Bolivar werkelijk geen drol waard is door hyperinflatie. Een briefje van 50.000 Bolivar komt overeen met zo’n 0,60 euro. Het briefgeld in Venezuela is net zoveel waard als Monopolygeld.

Wat de benzine in Venezuela dan precies kost, is niet helemaal duidelijk. Volgens Bloomberg kost 1 liter zo’n 0,01 VES, en we vermoeden dat dat afgerond is naar boven. Het zou dus nog veel goedkoper kunnen zijn. Omgerekend komt dat neer op 0,0000001 euro. Voor 1 losse euro zou je dus 10.000.000 liter benzine moeten kunnen krijgen in Venezuela. Dat klinkt als onwaarschijnlijk veel, maar als je nagaat dat het minimumloon er zo’n 3,50 euro per maand is… Nee, dan is het nog steeds onwaarschijnlijk veel.

Van de goedkoopste benzine ter wereld koop je voor één euro dus meer dan je ooit in je leven zou kunnen opmaken. Als je je tot doel had gesteld om voor je 30e miljonair te zijn en je bent al 29, verhuis dan even naar Venezuela. In één klap ben je multimiljonair.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken