De Nissan GT-R is in Nederland altijd al een bijzondere propositie geweest. Hier was ie dik tien jaar geleden met een prijs van 119.000 euro flink voordeliger dan een Porsche 911 Turbo, maar nog altijd nét te duur om een koopje te zijn, waardoor hij in een soort niemandsland verzeild raakte. In Amerika was de aanvankelijke prijs net geen 70.000 dollar, wat net iets minder is dan 60.000 euro. Met die prijs klopt het verkooppraatje van de GT-R perfect.

Door de jaren heen stegen de nieuwprijzen van de auto flink. Hier kost ie minimaal 171.000 euro, terwijl de Nismo-uitvoering die zelfs over de kwart miljoen euro gaat. Goed, de auto werd door de jaren heen sneller en beter uitgevoerd, maar alsnog: een enorme prijs voor een Nissan. De hoge nieuwprijs is waarschijnlijk de reden waarom de tweedehandsprijzen nog relatief hoog liggen. Hier, maar ook in Amerika. Je zou zeggen dat die 70.000 dollar wel gehalveerd is, maar dat is niet zo.

De goedkoopste Nissan GT-R van Nederland

Goed, de goedkoopste Nissan GT-R van Nederland dus. Die kost je 46.950 euro bij de dealer Kooijman in Tiel. Je krijgt dan een grijs exemplaar met zwarte velgen uit 2010. De auto met 485 pk liep al 168.548 kilometer, waarmee het ook de Nissan GT-R is met de hoogste kilometerstand van Nederland. Wel is het een origineel Nederlands exemplaar dat netjes bij de dealer is onderhouden, en dat voor de prijs van een hete hatchback.

We keken ook even over de grens in Duitsland, maar daar ben je ongeveer 5.000 euro minder kwijt voor de goedkoopste. Dan moet je nog wel alle belastingen voldoen. In Amerika staan ze voor 46.000 dollar, maar als je het transport en de belastingen gaat uitrekenen, kun je ook beter de goedkoopste Nissan GT-R van Nederland halen. Alhoewel, dan heb je wel wat minder kilometers op de teller, misschien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)