Autorijden is al duur genoeg, dus het is fijn om een beetje te kunnen besparen met parkeren. Daar zijn de parkeerapps bijzonder handig voor, want je betaalt (als je dat wilt) alleen voor de tijd die je parkeert. Dus hoewel je bij de meeste transactiekosten betaalt per parkeeractie, kan het je onder de streep geld besparen. Dus wat is de goedkoopste parkeerapp?

Is er één goedkoopste parkeerapp in 2022?

Er zit onderling nogal wat verschil in de kosten van parkeerapps. Het hangt ook deels af van je gebruik wat de goedkoopste parkeerapp voor jou is. De ene app heeft variabele kosten per parkeeractie terwijl de andere vaste kosten hanteert. Ook zijn er apps die gratis zijn per transactie om te gebruiken, maar die zullen geen volledige dekking hebben door heel Nederland. De nummer één in dit lijstje is in ieder geval een goede om eens uit te proberen.

Goedkoopste parkeerapp 2022: Gaiyo

0 euro per parkeeractie | 0 euro voor extra kenteken Gaiyo is een van de weinige apps die geen extra kosten hanteert voor parkeren. Ook het toevoegen van kentekens kost geen geld. Volgens de website van de parkeerdienst kun je de app gebruiken in ‘meer dan 100 gemeentes’. De gratis parkeerapp heeft dus waarschijnlijk geen volledige dekking door heel Nederland. Totdat er een app komt waarbij je geld toe krijgt voor een parkeeractie, moet dit de goedkoopste parkeerapp zijn.

Ease2pay

19 cent per parkeeractie | 0 euro voor extra kenteken Parkeer je vaker? Bij deze parkeerapp kun je ook 1,49 euro betalen voor 30 dagen, dan zijn de transacties afgekocht. Een voordeel van Ease2pay is dat je ook zonder account kunt parkeren. Dan moet je 25 cent via iDEAL (of 35 cent met een creditcard) per parkeeractie betalen in plaats van 19 cent. Het nadeel hiervan is, is dat je (net als wanneer je aan de paal betaalt) vooraf moet inschatten hoe lang je wilt parkeren. Als je eerder terug bent, ben je dat geld kwijt. Met een account kun je ook vooraf een eindtijd instellen. Als je dan korter parkeert, krijg je je geld wel terug. Ook voor deze app geldt dat je hem niet in elke gemeente kunt gebruiken.

TanQyou Park

20 cent per parkeeractie | 0 euro voor extra kenteken TanQyou is van oorsprong een app voor tanken en laden, maar je kunt er ook mee parkeren. De kosten zijn simpel: 20 cent voor een parkeeractie of je betaalt 1,50 euro per maand om te parkeren zonder extra kosten. Net als met meer apps geldt dat je niet in elke gemeente gebruik kunt maken van deze app.

On the Go!

22 cent per parkeeractie | 0 euro voor extra kenteken Ook bij de app On The Go! kun je een abonnement afsluiten voor 1,49 euro per maand. Dan betaal je geen transactiekosten. Bang dat je de app vergeet uit te zetten? Dan kun je – net als bij veel andere apps – alvast een eindtijd instellen. Dan krijg je vijf minuten vooraf een melding dat de parkeeractie bijna verloopt. Je kunt dan via je telefoon ‘extra muntjes in de meter gooien’.

Flitsmeister

25 cent per parkeeractie | 0 euro voor extra kenteken Als dynamische bestuurder kan deze app je een hoop geld besparen, maar blijkbaar ook als je stilstaat. Bij Flitsmeister betaal je 25 cent per parkeeractie en als je een kenteken toevoegt, betaal je daar niet extra voor. Er zijn plannen om uit te breiden naar België met de parkeerdienst. Misschien niet de goedkoopste parkeerapp van 2022, maar de kans is groot dat je hem toch al op je telefoon hebt.

EasyPark

30 cent per parkeeractie | 0 euro voor extra kenteken EasyPark is een internationale app die werkt in 1.500 steden in Europa. Naast de betaalfunctie zoals de rest van de apps hier, kun je met EasyPark ook je parkeeractie vooruitplannen. Zo kun je alvast een plekje bij je favoriete luchthaven claimen voordat je op vakantie gaat. Ook zou de app je helpen bij het vinden van een parkeerplaats dicht bij je bestemming.

ANWB Onderweg

15 tot 40 cent per parkeeractie | 2,50 euro voor extra kenteken In de Onderweg-app van de ANWB kun je ook betalen voor parkeren. De ANWB keuze uit drie opties. Bij ‘Standaard’ betaal je 30 cent per parkeeractie. Wie kiest voor ‘Kort Parkeren’ betaalt 10 procent van de parkeerkosten met een minimum van 15 cent en een maximum van 30 cent. Wie gaat voor de optie ‘Vaak Parkeren’ betaalt 55 cent per week voor de dienst. Het toevoegen van een extra kenteken in de app kost je 2,50 euro.

Yellowbrick

15 tot 50 cent per parkeeractie | 2,50 euro voor extra kenteken Bij Yellowbrick heb je nogal wat keuze. Voor wie zo nu en dan parkeert, is er ‘Flex’. Hier betaal je 5 euro voor een account en nog eens 2,50 euro per kenteken. Per parkeeractie betaal je dan 10 procent van het parkeergeld met een minimum van 15 cent en een maximum van 50 cent. Bij het account ‘Basic’ betaal je dezelfde registratiekosten, maar 34 cent per parkeeractie. Voor serieel-parkeerders is er het ‘Unlimited’-account. Hierbij betaal je wederom 5 euro registratie en daarna 75 cent per week per gebruiker.

Parkmobile

39 cent per parkeeractie | 1 euro voor extra kenteken Per 1 januari 2022 gaan de kosten bij Parkmobile iets omhoog. De tarieven stijgen van 30 cent per parkeeractie naar 39 cent. Je kunt ook hier een abonnement nemen voor 2,50 euro per maand per kenteken. Hou je het bij de 39 cent per transactie, dan kost het toevoegen van een kenteken in je account 1 losse euro.

Wat is de goedkoopste parkeerapp voor mij in 2022?

Het beste kun je voor jezelf nagaan hoe vaak je een parkeerapp gaat gebruiken. Aan de hand daarvan kun je een inschatting maken of het gunstig is om een abonnement te nemen of niet. De meeste abonnementen kun je per maand aan- of uitzetten, dus als er een drukke parkeermaand voor de boeg staat, kun je ook tijdelijk een abonnement nemen. Ook is het handig om even te checken of jouw bestemmingen wel ondersteund worden door jouw favoriete app. Het zou irritant zijn om ter plaatsen nog een nieuwe app te moeten downloaden en instellen. Gelukkig kun je eigenlijk altijd nog wel gewoon de parkeermeter op de locatie gebruiken.

Reacties

 • bert heeft op 5 juli 2023 geschreven:

  bij yellowbrick €0,59 voor 18 minuten en €0,37 transactiekosten
  bij de paal zou het mij €0,90 cent gekost hebben voor een half uur.

  Reageer
 • Newtype heeft op 6 februari 2022 geschreven:

  Instapark kwam ik het tegen voor 15 cent per parkeeractie 🙂

  Reageer
 • Over Verkeer en Meer heeft op 26 december 2021 geschreven:

  Ook de goedkoopste belprovider heeft een landelijke dekking. Zie shpv.nl

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear